Andagt 1-2007. Frygt ikke, for jeg er med dig.

Af Inge-Lise Schmidt.

Esajas 41.10 Frygt ikke, for jeg er med dig, fortvivl ikke, for jeg er din Gud. Jeg styrker dig og hjælper dig, min sejrrige hånd holder dig fast.

Disse ord er sagt af Gud til hvert eneste menneske, det er ord som viser os at vi har mægtig Gud som har omsorg for sine børn. Gud som lærte os bønnen »Giv os i dag vort daglige brød« med alt hvad det indebærer, vil sørge for os i dag. Det er godt at vide sig forvisset om dette ved et årsskifte, vi ved hver især hvordan året er gået, nogle har det bragt glæde og store udfordringer, for nogle har der måske været store vanskeligheder og mange bekymringer, og andre har måske oplevet det som så mange andre år.

Vi forandres som årene går, det mærkes måske på helbred og kræfterne svinder, du magter ikke de samme opgaver som tidligere, men der er noget der aldrig forandres og det er vor Himmelske Far, han siger om sig selv »jeg er den samme i går, i dag og til evig tid«. Det er godt at holde sig det for øje, at sådan en Far har vi.

Når vi står overfor et nyt og ukendt år, kan vi tænke, hvad vil det bringe, hvad hænder i det nye år, Vi kan gøre os mange overvejelser og bekymringer, vi synger i en sang »dagen i går er forbi, morgendagen har ingen set, men i dag hjælper Herren«, og sådan er det. Vi har i mit hjem en gammel andagtsbog med titlen »I dag hjælper Herren« den står i en reol som jeg næsten hver dag går forbi, og når mine øjne falder på den, bliver jeg så taknemmelig, for det er det store løfte jeg må leve i, selv om bogen er skrevet for mange år siden, så står det i nutid og giver mig denne bekræftelse hver eneste dag.

Når du trænger til trøst, så er Gud der, for han siger om sig selv at han er al trøsts Gud, når du er træt, siger han, at han giver den trætte kraft, og når du er bekymret siger han, kast alle bekymringer på ham, for han har omsorg for dig.

Vi ved fra vores dagligdag at der kan være mange ting der kan gøre os urolige og ængstelige, men også her siger Gud i sit ord, »Herren selv går foran dig, han vil være med dig, han vil ikke lade dig i stikken og ikke svigte dig, vær ikke bange og lad dig ikke skræmme«.

Der så mange rige løfter til os i Guds ord, lad os tage dem til os og stole på dem i det nye år, som for dig og mig er ukendt, men Gud kender dagene for hver enkelt af os, og Han har alle ting i sin stærke hånd.

Vi synger i en sang: Selv han alle dage nær vil være, For hver særskilt tid med råd og dåd, Hver en dags bekymring vil han bære, Han, som hedder både kraft og råd. Han bevarer alle sin kære, Denne omsorg har han lagt på sig, Som din dag skal din styrke være Dette løfte har han givet mig.

© Lumi Radio Aalborg - Østergade 30, 9400 Nørresundby.